Друк на чашках, нанесення зображення на гуртки

Ще 10 -15 років тому персоналізоване або стилізоване кухонне начиння можна було побачити лише у великих фешенебельних готелях та об'єктах господарської діяльності величезних корпорацій. У тих організаціях, які могли собі дозволити робити великі оптові замовлення від 100 тисяч штук. Сьогодні чашка з ім'ям стала звичним сувеніром, який можна зустріти на полиці будь-якого тематичного магазину. Але ім'я або знак зодіаку не все, що можна зустріти на посуді. Адже сьогоднішні технології друку на посуді та кухонного начиння дозволяють переносити практично будь-які зображення – від різних жартівливих цитат до власних фотографій.

При цьому тиражі стартують від 1 шт. при цьому вартість доступна абсолютно всім. Як і що змінилося? Завдяки чому вдалося досягти таких результатів?

  • Деколь.
  • Трансфер;
  • Сублімація.
  • Шовкотрафарет

Кожна з них має власні переваги та недоліки, тому більшість виробників сувенірів готові запропонувати один із способів перенесення картинки на вибір, задовольняючи ті чи інші технологічні завдання. Найстарішим методом закріплення картинок на кераміці є decalcomanie (з французького «переведення»). Його вигадали ще в епоху появи індустріальних способів виробництва посуду. Принцип такого перенесення досить простий - спеціальними фарбами вихідний макет передруковується на підкладці, а зверху розкривається лаком. Потім зображення "переводиться" на потрібну площину. А лак виступає ланкою, що зв'язує і утримує чорнило.

На цьому етапі процес холодного «принта» закінчено і формування готове до використання. Однак картинка на ній, що не пройшла додаткової обробки, не може похвалитися стійкістю та надійною фіксацією.

І хоча подібний метод перенесення швидше і дешевше за всіх інших, він використовується в основному для створення декору, який ніколи не побачить мийки.

Якщо ж потрібно отримати більш стійку пофарбовану поверхню, до минулих деколь матеріалів застосовують процедуру випалу. У печі для кераміки під тиском високих температур кераміка "сушиться". В результаті барвники грунтовно проникають у матеріал і надійно фіксуються на ньому. Таку продукцію можна сміливо мити і застосовувати в побуті – його поверхня буде однорідною, стійкою до механічного стирання та вицвітання.

Проте мінусом decalcomanie «на гарячу» є тривалість процесу, потреба в його якісному контролі та технологічні труднощі реалізації. З огляду на це продукт, що вийшов з камери випалу, виходить дорожчим. До того ж, виготовлення дрібних партій (до 100 штук) економічно недоцільне.

Як холодна, так і термічна «переведення» програють усім іншим у кольоровості та багатстві відтінків. Адже для їх реалізації застосовують спеціальні фарби, а повне заливання доступної площі неминуче призведе до того, що малюнок «попливе».

Лазерний трансфер

Прямим спадкоємцем процедури деколірування є трансфер. Його принцип повністю успадковує попередника і полягає в:

  • кольоровій передачі;
  • наклейці;
  • випалюванні.

Однак у цій методології використовуються сучасні лазерні принтери, не обмежені можливості кольоропередачі. Секрет криється у фарбах – вони мають у складі органічний та неорганічний компонент. Перший згоряє при впливі і забезпечує розігрів полімеру та його приклеювання до основи.

Однак склади, що фарбують, не проникають досить глибоко, щоб гарантувати стійкість принта до механічного зносу. І в процесі щоденної експлуатації згодом продукт дряпається і втрачає свій естетичний вигляд.

Сублімація

Принципи сублімації – це щось середнє між старими способами «запалювання» та нанесенням на спеціальний папір. Принт також переклеюється на матеріал і обпалюється у пресі. Але тепер барвники мають низьку температуру вигоряння, і при високих температурах перетворюються на газ. А тиск «заганяє» ці речовини глибоко в площину кухонної атрибутики.

Таким чином, виходить добре забарвлена ​​і стійка до зносу та вигоряння продукція, виготовлена в сучасних стандартах кольору.

Плюси цього способу друку:

  1. Можливе виготовлення тиражу від 1 шт. за доступною ціною
  2. Дуже барвиста кольоропередача
  3. Стійке покриття, яке не боїться посудомийної машини.
  4. Оперативні терміни виготовлення від 1 дня.

Мінус цього способу друку:

  • Мають бути спеціальні чашки, які покриті спеціальним прозорим лаком.
  • Неможливість друку пантонами
  • Можливі незначні відмінності кольору.

Види чашок для друку

Якість друкувального принтера залежить від процедури друку. Велике значення грає сама основа/заготівля, досвід працівників та обладнання, на якому відбувається процес. Найчастіше для реалізації подібних проектів використовують такі «склянки»:

  1. Біла.Найстандартніший варіант, на якому однаково красиво виглядатиме і логотип, і фотографія, і текстова інформація. Для сувенірів та подарунків – те, що «лікар прописав».
  2. Кольорова. Жовті, червоні, зелені. Навіть золоті та срібні з перламутром – виділятися та дивувати тепер ще простіше.
  3. Хамелеон. Популярний тренд останніх років. Поверхня такого виробу чорна, але під впливом температурного режиму (у склянку налита тепла рідина) його зовнішній бік стає білою, відкриваючи прихований до цього малюнок. Найкраще рішення для подарунка, який здивує та порадує дорогих та близьких.

Залежно від обраної основи можливості кольоровості та розмірності зображення можуть відрізнятися, також як і інші деталі малюнка – яскравість, насиченість. Але завдяки професійному підходу ми розробили спеціальні профілі, які дозволяють отримувати принт на чашці максимально схожим на макет.

На даний момент на ринку заготовок існує дуже багато стандартів якості чашок: Стандарт, Стандарт+, Клас А, Преміум. Наша друкарня використовує виключно Преміум види заготовок, що мінімізує наявність точок, кратерів, западин, відриву лакового покриття тощо.

На цих прикладах Ви можете подивитися на відмінності друку нашими спеціалістами та печаткою, яку наші, вже постійні клієнти, отримували від попередніх підрядників.

попередня назад наступна
Актуальне
Види друку на футболках. Який вибрати?
Види друку на футболках. Який вибрати?
Тиснення фольгою - що це? Які можливості та види тиснення?
Тиснення фольгою - що це? Які можливості та види тиснення?
Цифровий друк чи офсетний - що краще?
Цифровий друк чи офсетний - що краще?
Як зробити дизайн листівки або як скласти текст листівки?
Як зробити дизайн листівки або як скласти текст листівки?